Var hittar jag ett bra plåtslageri i Jönköping?

av | 05 Oktober, 2020

Om man befinner sig vid en utkiksplats i Jönköping, där man kan blicka ut över hela staden, ha en översikt av alla hus, gränder och gator så märker man snabbt hur mycket plåt som faktiskt finns i denna stad. Om det finns mycket plåt bör det också finnas en hel del plåtslageri i Jönköping, men man kan fråga sig vad ett plåtslageri faktiskt gör. Kort och gott är det företag som arbetar med plåt som befinner sig byggnader eller liknande. Plåtslagaren kan genomföra reparationer, lägga ny plåt där det behövs, arbeta med säkerhet kring tak, genomföra smide och arbeta med ventilationer som är byggda av plåt med mera. Det finns med andra ord en hel del som en plåtslagare och ett plåtslageri kan syssla med i Jönköping.

Olika sorters tjänster som ett plåtslageri kan erbjuda.

Vad ett plåtslageri erbjuder som tjänst varierar såklart en hel del mellan olika företag. Dels kan det handla om att företaget erbjuder tjänster som berör bandtäckning, vindskivor, skorstenar, takfotsrännor, rörtärningar, ventilationshuvar och Inplåtning av fönster samt fönsterbleck. Vidare finns det företag som också erbjuder plåtning av takkupor. Vissa företag arbetar med olika sorters material som till exempel koppar eller zink.

När det gäller takarbeten erbjuder vissa företag byte av takbeklädnad, vilket kan inkludera takpannor, plåt och papp. Vissa erbjuder till och med byte av fönster när de genomför en takrenovering. Smide är ytterligare en tjänst som många plåtslageri erbjuder. Det kan då ingå tillverkning av staket, grindar och restaurationer av ståldörrar eller liknande. Vissa plåtslagerier i Jönköping erbjuder också montage av inbrottsskydd på branddörrar.​